Sahabat

Wednesday, September 18, 2013

,, bOgo shipO ,,,

Tak sanggup ku berdepan
Tak ingin memandang
Tergambar kepahitan semalam
Terhiris perasaan
Ku pernah di tinggalkan
Tiada khabar yang kau kirimkan,,,,
.....................||||||||||......................




Tidak terluah kata-kata dari lubuk hati aku.. apa yang aku rasa dan apa yang aku sedang hadapi sekarang.. berulang-ulang... tiada penghujung yang baik.. yang ada hanyalah kekecewaan dan kesakitan.. Ianya tanpa aku pinta seolah-olanh mengelilingi diri aku.. berulang dan sentiasa...

Just.... ummm maybe... ya aku faham kenapa begini.. aku sangat-sangat faham tapi... yang aku tak faham kenapa harus jadi lagi?? dan kenapa tiada sebab yang di tinggalkan walau sebaris kata.. tanpa ....

Aku.. until this weekend.. maybe.. just waiting..



-||- bOgO shipO -||-

Tuesday, September 17, 2013

it's tOday ,,,,, still raiNing ,,,

TOMORROW - AVRIL LAVIGNE



And i wanna believe you
When you tell me that it'll be okay
Yeah, i try to believe you
But i dOn't

When you say that it's gonna be

It's always turns out to be a different way
I try to believe you

Not today,today,today,today,today

I don't know how i'll feel
Tomorrow,tomorrow
I dOn't know what to say
TomorrOw, tomorrow is a different day
(  TomorrOw )

It's always been up tO you
it's turnin' around, it's up to me
I'm gonna do what i have to do
But i don't

Give me a little time
Leave me alOne a little while
And maybe it's not to late
Not today,today,today,today,today
--------------- |||||  ---------------



tOday,, 17 / 09 / 2013 .. Entri pertama aku setelah lama aku tinggalkan dunia blogging ini.. Sesuatu yang terjadi hari ini membuatkan aku tergerak hati untuk menulis semula.. Menulis bukan untuk orang lain tetapi untuk diri aku sendiri..

Di sinilah tempat untuk aku luahkan apa yang aku tidak dapat luahkan kepada sesiapa ( just a little ) .. Kurang sebulan dari hari ini akan genap la umur aku 24 tahun.. apa yang aku ada hari ini?? nOthing.. i'm not feeling sad just becoz i have nothing since i'm 24 years old ( already ) .. 

I just feel my heart start crying tOday.. maybe not today.. maybe tOmorrow .. tapi yang pasti hati aku sekarang ini seperti tidak punya perasaan,mungkin sebab aku sangat-sangat terluka semalam... ada apa dengan semalam hinggakan aku sebegini terluka..

No reasOn .. waiting for explanation .. it's raining inside me ..



tOmOrrOw~



Wednesday, June 5, 2013

Korean Vs Japan

Assalammualaikum...

Alhamdulillah setelah lama menyepi hari nie aku berkesempatan untuk mencoret serba sedikit dalam blog yang dah lama aku tinggal sepi ( uhukkk ayat saya skema la.. huhuhu ) .. By the way,lama dah teringin nak update blog tapi di sebabkan kekangan masa yang tak mengizinkan ( + kemalasan bermaharajalela ) aku tak dapat nak update,,. hehe



Lama menghilang aku tak kemana ada je di sini cuma membusykan diri dengan meng'download' cerita-cerita korea and japan.. Download sokmo tapi tengOknye idak,kadang tengok separuh episod ,, download and simpan.. Aishhh nie la penyakit... Bagi penuh hard disk tapi cerita tak tengok pon.. Wat saja!!!

Ok la,insyaAllah esok aku update blog ag k.. To my nuffnang @ iklan-iklan di blog nie maaf la password kamu da jadi kelam kabut dalam otak nie.. alaaa lau ingat pon bukan dapat kelim pon,blOg tak glamour -_-
( wat muka sedih puloP ) .. k u all,see u next time.. Nite!



Take Care !

Friday, April 26, 2013

Red Velvet di hari Perkahwinan~

Assalammualaikum semua..

Hari nie baru berpeluang update blog,bukan tak ada masa tapi masa yang ada sangat sedikit untuk update blog.. Time kerja pun sebok dengan kira-kira,balik rumah sebok pula dengan tempahan.. Alhamdulillah.. bukan nak mengeluh tapi bersyukur sangat-sangat. Terima kasih ya Allah atas rezeki yang di berikan..

Dekat bawah nie order minggu lepas,untuk wedding kek sebelah pengantin lelaki.. single kek dan 25 pcs cupcake..
Check i out~

cupcake perisa oren sebelum di deco~



Deco 1 untuk cupcake~



Deco 2 untuk cupcake~


Red Velvet kek 2kg++



Tadaaaa...!!! Alhamdulillah feedback dari pengantin kata sedap.. ^_^

sampai sini je ... bye u all, see u next entry~


Thursday, April 11, 2013

Menghilang dalam projek membaking~


Assalammualaikum semua.. hai laa lama dok menghilang ye.. nak kata tak ada masa menulis rasanya banyak masa yang di bazirkan tapi kemalasan lebih dari kerajinan itu yang jadi bersarang blog nie.. hahha By the way,dalam pada senyap aku nie,aku dok pikiaq nak kembang bisnes kuih muih,kek n pastry nie.. InsyaAllah setakat nie adalah juga yang menempah walau jarang-jarang.. aku harap sangat la berkembang maju..Doakan ye geng ;) .

Ok takmo tulis panjang sangat,meh tengok gambar kek yang tak berapa nak lawa dari amatur.. ( 2 tahun lebih tinggalkan semua nie and come back,terus jadi amatur balik.. huhahuha )


nie cupcake untuk kawan aku kahwin.. simple saja

marble kek untuk di baham sendiri.. haha sedappp,seyess tak tipu :P

yang nie tester red velvet.. sangat sedap n terasa lemak2 dia...

Nie wedding kek adik kawan aku tempah.. choc kek

Nak tengOk gambar lagi??? hangpa pi tengok kat page aku la naa.. kikiki
Klik sini je Miss pOlkadOt .. Jenguk2 la selalu ye.. pada yang dekat tu boleh la tempah.. harga boleh discuss ;)

Ok u all,jumpa lagi next entry.. nite!